Aluat franţuzesc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Aluaturi » Aluat franţuzesc

Aluat franţuzesc

Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 500 g de faina, 400 g unt proaspat, 1/2 lamiie, 1/2 pahar apa, 1/2 lingurita sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se cerne faina si se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca pe scindura de aluat cu unt si se intinde cu vergeaua in forma de patrat, avind grosimea de 1 1/2 - 2 cm. Aluatul obtinut se pune pe o farfurie si se da la rece. In cealalta parte se toarna 1/2 pahar apa se stoarce zeama de lamiie (sau sare de lamiie dizolvata in putina apa) si se adauga sare. Se framinta, se aduna in forma de minge, se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca 20-30 minute. Apoi, se intinde cu vergeaua in asa fel ca sa se obtina o fisie de doua ori mai lata si ceva mai lunga decit bucata de aluat cu unt care a fost pusa pe farfurie, la rece. Aluatul preparat cu unt se pune in mijlocul aluatului intins, se intorc marginile si se impatureste. In felul acesta aluatul cu unt se va gasi ca intr-un plic. Se presara masa cu faina si se intinde aluatul (plicul) cu vergeaua intr-o fisie lata de 20-25 cm si groasa de aprox. 1 cm. Aluatul se impatureste cu grija in patru, se aseaza pe o tava si se lasa 30-40 minute la rece. Dupa ce s-a racit, aluatul se intinde din nou, se impatureste la fel in patru si se tine la rece. Aceeasi operatie se repeta si a treia oara. Dupa aceea, aluatul se intinde si se prepara din el pateuri, buseuri si altele. Resturile de aluat ramase de la prepararea pateurilor se aduna intr-o minge fara sa se framinte, iar dupa ce se tine citva timp la rece, aluatul se intinde si se fac din el pateuri, cosulete, etc
8.521 vizualizări
1.201 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
4. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Chifteluţe pe pat de aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de porc în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
16. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Aluat de cozonac (brioşe) (Dulciuri > Aluaturi)
18. Cuburi de somn în aluat de clătite (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Banane în aluat (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
27. Frişcă cu gelatină pentru ornat (Dulciuri > Ornamente torturi)
28. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
29. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.