Aluat franţuzesc făcut la cald - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Aluaturi » Aluat franţuzesc făcut la cald

Aluat franţuzesc făcut la cald

Ingrediente: 500 g unt, 500 g faina, 2 oua mari, 2 linguri zeama de lamiie, 150 ml apa, o lingurita rasa sare; (sau 500 g margarina, 600 g faina, 2 oua mari, 30 ml zeama lamiie, o lingurita sare).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Intr-un lighenas se pun apa, zeama de lamiie, ouale intregi, 50 g unt si se amesteca bine. Se adauga apoi 400 g faina, se amesteca cu lingura si apoi se bate cu mina timp de 10 minute, pina cind aluatul se desprinde de mina si de lighenas. Framintatul in acest mod nu necesita faina in plus. Aluatul se pune pe o foaie de nailon mai groasa, presarata bine cu faina si se lasa circa 10 minute, ca sa devina mai elastic si sa se intinda mai usor. In acest timp in lighenasul in care s-a preparat aluatul se pun restul de 450 g unt, restul de 100 g faina (sau 450 g margarina si 200 g faina). Se amesteca bine untul sau margarina cu faina respectiva, pina cind se omogenizeaza; compozitia se aduna in forma de dreptunghi in lighenas si se imparte in trei parti aproximativ egale. Aluatul de pe masa se modeleaza cu mina in forma de dreptunghi, presindu-l cu palma deasupra, ca sa aiba aceeasi grosime peste tot; in acelasi timp se preseaza si marginile, ca sa fie perfect drepte. Dupa aceea se intinde cu sucitorul in lung si lat cu miscari de la mijloc spre margine, pentru ca foaia sa aiba aceeasi grosime si sa-si mentina forma de dreptunghi. In final, foaia trebuie sa aiba grosimea de 1/2 de cm. Aluatul se ridica cu mina su unde se observa ca nu aluneca la intins, se presara cu faina, ca sa nu se lipeasca de nailon. Foaia se imparte in trei parti egale, pe latura mai lunga, tragind cu muchia unui cutit doua linii superficiale. Pe doua din aceste parti alaturate, cu un cutit lat, se imparte 1/3 din untul sau margarina moale, in gramajoare, care, apoi, se intind cu cutitul in timp ce cu cealalta mina se tine de marginea foii, ca sa nu se deformeze aluatul. Partea neunsa se aduce peste partea unsa de la mijloc, iar peste aceasta, partea unsa de la margine. In acest mod, foaia se impatureste in trei. Ca sa fie mai usor la ridicarea foii de alut de pe masa, ne putem ajuta cu foaia de nailon. Se introduce mina sub foaia de nailon, se indoaie incet nailonul impreuna cu aluatul, incepind chiar din locul unde se uneste partea neunsa cu cea unsa de la mijloc si, cind ne-am asigurat ca este orientata bine, se lasa sa cada peste partea de la mijloc, impreuna cu foaia de nailon (care se desprinde apoi foarte usor). Dupa aceea se suprapune si cealalta parte la fel. Aluatul, astfel impartit, se intoarce cu latura mai lunga in fata noastra, se intinde din nou in foaie, de data aceasta mai groasa. Se ia a doua parte de grasime si se intinde pe foaie care, apoi, se impatureste, la fel, in trei. Cu ultima parte de grasime se procedeaza exact la fel. Numai prima impaturire este mai dificila, foaia fiind mai subtire. Dupa ultima impaturire, aluatul se taie in jumatate pe latura mai lunga, cu cutitul trecut prin faina, apoi jumatatile se suprapun cu o foaie de nailon intre ele si se tin in frigider 20 minute, ca sa se intareasca putin grasimea, insa fara sa inghete. Dupa aceea aluatul se intinde in foaie, dupa necesitati, fara a se impaturi si se coace in aceeasi zi.
5.210 vizualizări
1.194 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
12. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
20. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
24. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.