Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porţii: 6
Ingrediente: 5-6 cartofi, 600 g ton în ulei, 100 g măsline light, 1 ardei gras roşu, 5 fire de ceapă verde (iarna se înlocuiesc cu 1 ceapă uscată tăiată julien), zeama de la o lămîie mică, 3 linguri ulei de măsline, pătrunjel verde, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se face un piure din cartofi, în care se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămîie, pătrunjelul tocat şi sare. Se amestecă tonul cu ceapa, măslinele tăiate felii şi ardeiul tăiat cuburi.
Într-un vas (preferabil transparent), se pune jumătate din cantitatea de piure, apoi peştele şi deasupra restul de piure. Se ornează cu rondele de ceapă verde, măsline şi ardei roşu.