Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porţii: 6
Ingrediente: 200 g ştifturi de migdale, 250 g zahăr tos, 3 albuşuri, 1 vîrf de cuţit sare, 2 plicuri zahăr vanilat, 100 g ciocolată amăruie, 2 linguri zahăr pudră sau cacao.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se prăjesc ştifturile de migdale împreună cu 50 g de zahăr tos pînă ce se rumenesc şi se lasă să se răcească.
Se bat albuşurile spumă împreună cu restul de zahăr tos şi cu zahărul vanilat (turnat în ploaie), pînă ce se topeşte complet zahărul.
Se rupe ciocolata bucăţele şi se încorporează în spuma de albuş, împreună cu migdalele prăjite.
Se ia cîte o linguriţă de compozitie, se pune pe tava de la aragaz, se dau bezelele la cuptor şi se coc 25 min. la 140 grade C.
Se scot din cuptor şi se pudrează cu zahăr farin sau cu cacao.