Borş de legume (zarzavat) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Borşuri » Borş de legume (zarzavat)

Borş de legume (zarzavat)

Ingrediente: Pentru 6 porţii: 300 g cartofi, 1/2 ţelină, 100 g ceapă sau praz, 2-3 ardei graşi, 1/4 varză (dintr-o varză mică), 100 ml ulei, 2-3 roşii, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel verde, 1/2 l borş de tărâţe, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se mai pot adăuga şi alte legume decât cele indicate în reţetă, unele se pot înlocui sau se pot folosi legumele pe care le avem la îndemână, în funcţie de sezon. Se curăţă legumele, se spală şi se taie după plac, cubuleţe, feliuţe, sau se dau prin răzătoarea cu găuri mari. Ardeiul gras, cartofii se taie cuburi mici. Într-un vas cu capac se toarnă uleiul şi, după ce s-a încălzit puţin, se adaugă ceapa tăiată mărunt. Se înăbuşă 10 minute până se înmoaie puţin. Apoi se adaugă pe rând restul de legume, întâi cele tari, morcovul, ţelina, iar după ce şi acestea s-au călit 10-15 minute, se stinge cu apă clocotită şi se adaugă restul de zarzavat şi cartofii, rămânând numai roşiile şi verdeaţa care se adaugă la urmă. Se adaugă sare şi se lasă să fiarbă toate până se sunt gata. La urmă se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi se taie cuburi mici. Apoi se potriveşte de sare şi se acreşte, după gust, cu borşul de tărâţe fiert separat. Se serveşte cu mărar şi pătrunjel verde tăiat cât mai mărunt.
6.934 vizualizări
868 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.