Borş de tărîţe pentru acrit - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Borşuri » Borş de tărîţe pentru acrit

Borş de tărîţe pentru acrit

Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg tărîţe, 1 kg mălai, 1/2 kg pîine neagră, 1 kg huşte sau 50 g drojdie, 1 crenguţă vişin.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pun tărâţele şi mălaiul la înmuiat într-o putinică mică, într-un borcan mare de sticlă, sau într-un vas de lut şi se umple apoi vasul mai mult de jumătate cu apă fiartă. Se mestecă bine, se acoperă, se lasă 5-6 ore, apoi se adaugă huştele sau maiaua. Maiaua se pregăteşte din timp din drojdie, făină şi puţină apă călduţă, toate amestecate şi lăsate la loc cald să dospească. Maiaua se adaugă în vas când compoziţia este puţin călduţă ca să nu se opărească drojdia. Se amestecă totul şi se acoperă. Se adaugă pâinea neagră prăjită, crenguţa de vişin, mărarul uscat şi se ţine la loc cald. După 24 ore, când borşul s-a limpezit, se poate folosi pentru acrit borşuri.
5.501 vizualizări
857 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Romburi pentru supă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
5. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.