Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Borşuri » Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei

Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: O găină nu prea tânără, 300 g tăiţei de casă, 1-2 cepe, 1/2 ţelină, 1-2 rădăcini de pătrunjel, 1 morcov, câteva boabe piper, sare, mărar, leuştean şi pătrunjel tăiat mărunt şi 1 l de borş acru.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Găina curăţată, spălată, se taie bucăţi, se fierbe cu apă atât cât este nevoie. După ce a fiert, se adună spuma, se adaugă puţină sare. Dacă mai apare spuma din nou, se adună, apoi se şterg marginile oalei şi se lasă să fiară încet pe foc domol. După ce pasărea a fiert 50-60 minute, se adaugă legumele întregi crestate la capete în patru ţi se lasă să fiarbă încet împreună până va fi gata. În acest interval, se prepară tăiţeii de casă cu ou şi cu făină cât cuprinde.
După ce găina a fiert, se scoate împreună cu legumele, se pune pe platou, iar în supa strecurată se pun la fiert tăiţeii. Când tăiţeii sunt fierţi, se potriveşte supa la gust de sare şi se acreşte cu borşul fiert separat şi curăţat de spumă. La servire, bucăţile de pasăre se pun într-un castron, peste ele se toarnă borşul şi tăiţeii şi se presară cu verdeaţă.
3.463 vizualizări
823 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.