Budincă cu sos Moca - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Budinci » Budincă cu sos Moca

Budincă cu sos Moca

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 2 cesti faina, 1 1/2 lingurita praf de copt, 1/4 ceasca cacao pudra, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 150 g unt, 3/4 ceasca zahar tos fin, 100 g ciocolata amaruie taiata bucatele, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 oua batute usor, 3/4 ceasca zer.
Pentru sosul Moca: 50 g unt, 150 g ciocolata amaruie taiata marunt, 1 1/2 ceasca frisca nebatuta, 1 lingura ness, 2 linguri lichior de ciocolata.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se unge o forma rotunda de budinca (de 2 l) cu ulei sau cu unt topit si se tapeteaza (numai fundul) cu hartie pentru copt, care se unge si ea. Se ia o folie mare de aluminiu, se unge, peste ea se intinde o coala de hartie pentru copt, se unge si ea si se pun, asa lipite, deoparte.
Faina, praful de cacao, praful de copt si bicarbonatul se cern intr-un castron mare si la mijloc se face o gropita, in care se toarna untul, zaharul, ciocolata si esenta de vanilie puse in prealabil pe foc si lasate sa se topeasca si sa se omogenizeze. Se incorporeaza apoi si ouale batute si zerul si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Se toarna compozitia in forma, se intind peste ea cele doua folii lipite cu partea unsa in jos, se acopera forma - in loc de capac etans, cu un servet de bucatarie impaturit - si se leaga de jur imprejur, pe sub buza formei, cu o sforicica.
Se aseaza forma intr-o cratita mare umpluta pe jumatate cu apa fierbinte, se pune pe foc si se fierbe budinca pe baie de apa circa o ora si un sfert, adaugand cate putina apa fierbinte, atunci cand incepe sa se evapore. Se rastoarna pe un platou si se serveste fierbinte cu sos Moca.
Pentru sos: se pune pe foc untul impreuna cu ciocolata, nes-ul si frisca nebatuta si se lasa sa se topeasca, amestecand intruna pana ce compozitia devine neteda. Se adauga lichiorul, se amesteca din nou si se ia de pe foc.
3.630 vizualizări
1.024 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
17. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
22. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
25. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
26. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
27. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.