Budincă de creier (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Budincă de creier (I)

Budincă de creier (I)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg creier de porc sau vitel, 150 g ciuperci, 100 g brinza telemea, 150 g franzela fara coaja, 50 g faina, 300 ml lapte, 250 ml smintina, 4 oua mari, 100 g unt, un virf de lingurita piper, o ligura marar sau patrunjel tiat marunt, 100 g ceapa, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu ciupercile taiate in felii subtiri, in tot untul, acoperite, la foc mic, pina cind scade apa ce o lasa. Franzela taiata in felii se inmoaie in laptele rece, pina cind il absoarbe in intregime. Creierul se zdrobeste impreuna cu franzela nestoarsa, se adauga untul cu ceapa si ciupercile, brinza telemea rasa fin, nedesarata, smintina, galbenusurile, mararul, piperul, faina, 1/2 lingurita cu sare si se amesteca bine. Albusurile, bature spuma, se amesteca usor cu compozitia, cu telul, prin rasturnare, si se desarta intr-o tava din tabla inoxidabila, lunga si ingusta sau in doua tavite mai scurte, bine unse cu margarina solida si tapetate cu pesmet. Budinca se coace in tava cu apa fierbinte circa o ora, in cuptorul bine incins. Dupa 30 minute, daca budinca se rumeneste prea tare, se reduce focul sau se acopera tavitele.
Se serveste fierbinte, presarata cu parmezan.
2.704 vizualizări
745 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Jumări cu creier (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
7. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Sufleu de creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.