Caltaboş (IV) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Caltaboş (IV)

Caltaboş (IV)

Ingrediente: 1,5 kg ficat, inimă, plămini, splina, 1 kg carne rămasă de la fasonare sau de la ceafă, 300 g ceapa, 100 g orez, intestine groase, sare, piper pisat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ficatul, inima, plaminii si splina se pun la fiert împreuna, iar carnea se pune la fiert separat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, se inabusa in putina untura sau cu slănina proaspata, taiata marunt. Orezul se alege, se spala si se pune la fiert pina se umfla, apoi se scurge si se clateste cu apa rece. Carnea si organele, dupa ce au fiert si s-au racit, se trec prin masina de tocat carne, în pasta obtinuta se adauga orezul, ceapa inabusita bine (calita) si condimente dupa gust. Se amesteca bine componentele, obtinind o compozitie omogena, cu care se umple intestinul gros.
Umplerea caltobosilor. La masina de tocat carne se adauga un dispozitiv special, prevazut cu o pîlnie de umplut cirnati, care se gaseste in comert, adaptat la marimea (numarul) masinii de tocat. Se trece tot intestinul prin pilnie, lasindu-se capatul (legat cu o ata) putin afara. Umplerea se realizeaza lent, pentru a nu se indesa compozitia, legindu-se din loc in loc cu o sforicica, sau se umplu bucati de caltabosi mai scurte, de 20-30 cm. Caltabosii umpluti se pun la fiert in apa fierbinte si se fierb lent, fara sa clocoteasca, timp de 30-40 minute, in timpul fierberii se inteapa cu un ac gros in locurile umflate, pentru a nu plesni intestinul. In acelasi timp, odata cu intepatul se verifica şi starea de fierbere a continutului: daca sint fierti, iese din caltabos zeama albicioasa, iar daca zeama este roscata, inca nu sint suficient fierti si mai trebuie sa fiarba. Caltabosii fierti se scot intr-un vas cu apa rece, iar dupa racire, se pun pe o planseta pentru zvintat. Dupa aceasta operatie se pot afuma, cu fum rece. Se pastreaza la rece, se recomanda sa se serveasca ca gustari la mesele principale, cu mustar.
Caltabosii se pot prepara si din 100 g singe colectat igienic la un kg carne si cu inca 100 g orez, pus la fiert in aceeasi zeama in care a fiert carnea; compozitia se fierbe la foc lent, timp de 10-15 minute, amestecind tot timpul, ca sa nu se prinda orezul de vas. Cind este gata se lasa sa se raceasca si se umplu intestinele.
3.747 vizualizări
844 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Alivancă (IV) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Caltaboş (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Caltaboş (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
10. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.