Cartofi cu brânză Roquefort au gratin - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Cartofi cu brânză Roquefort au gratin

Cartofi cu brânză Roquefort au gratin

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1,5 kg cartofi nesfărîmicioşi, 200 g brînză Roquefort (Bucegi), 1 l lapte concentrat (neîndulcit), 4 linguri smîntînă groasă, 75 g unt, 6 gălbenuşuri, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 2 crenguţe de cimbru, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la 180 grade C. Curăţaţi cartofii de coajă, spălaţi-i, stergeţi-i şi tăiaţi-i felii foarte fine (ca pentru chips). Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul.
Puneţi într-un castron mare gălbenuşurile şi laptele şi adăugati - pe rînd - smîntîna, Roquefort-ul fărîmiţat, ceapa, usturoiul, cimbrul mărunţit şi feliile de cartofi. Săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine.
Ungeţi o formă cu o parte din unt, turnaţi în ea compoziţia, presăraţi deasupra restul de unt rupt bucăţele, acoperiţi cu o folie de aluminiu şi daţi-i circa o oră şi jumătate la cuptor.
Cam după o oră, îndepărtati folia ca să se gratineze frumos. Serviţi-i fierbinţi.
2.823 vizualizări
743 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
8. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
24. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.