Cartofi pai prăjiţi - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Cartofi pai prăjiţi

Cartofi pai prăjiţi

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 3-4 linguri de untdelemn.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala cit sint intregi si apoi se taie pe lugime in felii de 1/2 cm grosime. Feliile se suprapun si apoi, se taie, in betisoare cit mai subtiri. Intr-o tigaie infierbintata 3-4 minute fara grasime, se pune untdelemn in strat subtire care se va infierbinta imediat; se pun imediat cartofii, se acopera tigaia, se lasa sa se rumeneasca la foc mijlociu, mai intii pe o parte, fara sa se amestece; se ridica putin furculita sa se vada daca s-au rumenit si, numai dupa aceea, se intorc pe partea celalta. In caz ca sint mai multi cartofi, acestia se prajesc pe rind, completind untdelemnul. Se pastreaza calzi pe un vas cu apa fierbinte, neacoperiti, ca sa ramina crocanti. Nu se sareaza pina la servire, deoarece sarea ii inmoaie. Vasele cele mai bune pentru prajit cartofii sint cele din tuci emailate; fiind groase, cartofii se rumenesc frumos, fara sa se arda.
5.933 vizualizări
869 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
5. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
22. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.