Complexitate: redusă
Porţii: 2
Ingrediente: 150 g creier de porc sau viţel, 50 g parmezan sau brânză telemea, 50 g ceapă, un ou, 25 g făină, 50 g franzelă, o linguriţă rasă de sare, un vârf de cuţit sau de linguriţă de piper şi ienibahar sau nucşoară, mărar sau pătrunjel, pesmet.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Ceapa, rasă fin sau tăiată foarte mărunt, se căleşte un minut cu o lingură de untdelemn.
Creierul se zdrobeşte bine cu furculiţa, se adaugă ceapa călită, oul întreg, piperul, ienibaharul, făina, franzela muiată o clipă în apă rece şi bine stoarsă, sarea, mărar sau pătrunjel tăiat mărunt, brânza rasă şi se amestecă bine. Compoziţia va fi moale.
Pe o foaie de naylon, se pun 2 linguri cu făină sau pesmet şi i se dă forma de chiftea. Se pregătesc la început 10-12 bucăţi, pentru o tigaie, apoi se continuă la fel, până când se termină compoziţia.
Tigaia, fără grasime, se înfierbântă 3-4 min. la foc mijlociu, se toarnă untdelemn într-un strat de 1/2 cm şi, imediat, se aşează chiftelele, unele lângă altele, neînghesuite. Se rumenesc circa 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mijlociu (dar nu direct pe flacără). Pe măsură ce unele sunt prăjite, se înlocuiesc cu altele, ca să nu se ardă grăsimea.