Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 4
Ingrediente: 400 g ciuperci, 4 linguri ulei, sare, piper, 50 g pâine feliată, 200 g frişcă nebătută sau smântână, 1 legătură pătrunjel verde, 600 g fileuri de piept de pui, 3 linguri zeamă de lămâie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, se taie mărunt şi se prăjesc în 2 linguri de ulei 5 min., la foc iute, amestecînd încontinuu. Se condimentează şi se pun deoparte.
Se taie pâinea cubuleţe şi se înmoaie în frişcă sau smântână. Carnea de pui se spală, se zvântă şi se taie bucăţele, iar pătrunjelul verde, spălat şi scuturat bine, se toacă mărunt. Se mixează în robotul de bucătărie carnea, pâinea cu frişcă (sau smântână) cu tot, pătrunjelul, zeama de lămâie şi câte o linguriţă de sare şi piper, iar în piureul astfel obţinut se încorporează ciupercile prăjite.
Se formează circa 12 chiftele (cu palmele ude) care se prăjesc cam 10 min. în uleiul rămas, bine încins.
Chiftelele se servesc fierbinţi, cu o salată de cartofi şi castraveţi.