Choux a la creme cu fructe - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Choux a la creme cu fructe

Choux a la creme cu fructe

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 250 ml apă, 150 g făină, 1 linguriţă zahăr, 75 g unt, 3-4 ouă, 1 vîrf de cuţit sare.
Pentru umplutură: frişcă bătută, căpşuni sau zmeură, 2 linguri zahăr pudră.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Puneţi să fiarbă apa împreună cu untul tăiat bucăţele, zahărul şi sarea. Luaţi vasul de pe foc şi încorporaţi (deodată) făina cernută. Amestecaţi cu putere, pînă ce aluatul se desprinde de pe margini (dacă nu reuşiţi imediat, puneţi vasul din nou pe foc şi continuaţi să amestecaţi). Lăsaţi aluatul să se răcească şi adăugaţi ouăle, unul cîte unul, amestecînd bine după fiecare şi ridicînd aluatul cu lingura. Aluatul este gata cînd devine elastic şi are consistenţa unei maioneze groase.
Puneţi cîte o grămăjoară de aluat pe o tavă unsă cu unt şi coaceţi choux-urile circa 25 de minute la cuptorul încins la 240 grade C. Lăsaţi-le să se răcească, tăiaţi-le căpăcelele şi umpleţi-le cu frişcă şi căpşuni sau zmeură. Puneţi căpăcelele la loc şi pudraţi-le cu zahăr pudră.
2.684 vizualizări
733 tipăriri
24 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Conopidă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
15. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
17. Crenvuşti cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
22. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
25. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
26. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
27. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
28. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
29. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.