Ciocolată cu alune sau nuci - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Ciocolată cu alune sau nuci

Ciocolată cu alune sau nuci

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g zahar vanilat, 150 ml apa, 500 g lapte praf, 100 g cacao, 150-200 g alune sau nuci taiate in felii groase, 100 g unt, 50 g glucoza sau 15 ml zeama de lamiie, un pachetel cu zahar vanilat, 20 ml rom.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Laptele si cacaua se cern neaparat prin sita de sirma inoxidabila, ca sa nu aiba cocoloase. Nucile sau alunele se pun intr-o tava care se introduce in cuptor, la foc mijlociu, unde se lasa 10 minute, usa cuptorului deschisa, ca sa se prajeasca putin, fara sa se rumeneasca, amestecindu-le din cind in cind; apoi se freaca intre palme, ca sa se desprinda cojile uscate si se taie in felii mari. Intr-un lighenas de 3-4 l, se pun apa, untul, zaharul si glucoza sau zeama de lamiie.Lighenasul se asaza pe un vas cu apa fierbinte si se amesteca in compozitie pina cind se topeste zaharul; apoi se ia de pe aburi, se adauga laptele praf, amestecat in prealabil cu cu cacaua si nucile si se amesteca pina cind se omogenizeaza bine. Lighenasul se pune, din nou, pe apa fierbinte si se amesteca in compozitie 2 minute ca sa se infierbinte putin. Dupa ce s-a luat de pe aburi, se adauga zaharul vanilat si romul. Compozitia se desarta intr-o tava smaltuita de cca 26/40 cm, unsa cu putin unt, se niveleaza si se lasa la rece.Dupa 1-2 zile, ciocolata se intareste si se poate taia.Ciocolata se pastreaza in bucata mai mare, invelita in celofan sau pergament, la frigider. Daca se usuca prea tare pe parcurs, se pune in punga de nailon.
7.171 vizualizări
962 tipăriri
9 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
12. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
13. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
14. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
17. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
24. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
26. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
27. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
29. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.