Ciorbă bănăţeană cu carne de porc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă bănăţeană cu carne de porc

Ciorbă bănăţeană cu carne de porc

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 600 g carne de porc, 500 g cârnati banateni, 50 ml ulei, 2 cepe, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 4 cartofi potriviti, 100 g smântâna, 400 g iaurt, 4 galbenusuri, 50 ml otet, 2 catei de usturoi, 1 leg. tarhon, 1 lingurita rasa cimbru uscat, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea de porc se spala si se taie in bucati potrivite, apoi se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare. Se ia spuma de catetva ori. Carnatii se taie in felii de circa 5mm grosime, se presara cu cimbru si se prajesc in ulei, cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mic. Ceapa, morcovii si radacina de patrunjel se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovii si albitura se pun in oala in care fierbe carnea, iar ceapa se caleste 3-4 minute impreuna cu carnatii, la foc potrivit. Cartofii se curata, se spala si, cand carnea este pe jumatate fiarta se pun si ei in oala. Se adauga carnatii si ceapa calita, se potriveste de sare si piper si se continua fierberea inca 10 minute. Separat, intr-un castron se amesteca bine smantana, iaurtul, galbenusurile, usturoiul pisat, otetul si jumatate de legatura de tarhon, tocat marunt. Se ia oala cu ciorba de pe foc, se pun 3-4 polonice de zeama in amestecul de smantana, dupa care se toarna totul in oala cu ciorba, amestecand incontinuu.
Se serveste ciorba fierbinte, presarata pe deasupra cu tarhonul ramas, tocat marunt.
10.851 vizualizări
1.098 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.