Ciorbă de perişoare (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă de perişoare (I)

Ciorbă de perişoare (I)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Un morcov, un pătrunjel, 1/2 ţelină, zeamă de varză, borş, sare de lămîie sau oţet, o ceapă de mărime mijlocie, leuştean, untdelemn, un gălbenuş, 100 ml smîntînă (iaurt), sare, 200 g carne viţel, orez, albuş de ou, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa se rad prin răzătoarea cu găuri mari şi se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, ca să-şi dezvolte aroma, apoi totul se stinge cu 2 l de apă fierbinte sau rece (în caz că se pun şi oasele de la carne) şi se adaugă o linguriţă de sare. Se lasă să fiarbă circa 30 de minute, pînă cînd se pregătesc perişoarele. Carnea se trece prin maşina de tocat de 2 ori, împreună cu o linguriţă de ceapă tocată. Dacă se pune piept de pasare, se poate adăuga şi pielea de la gît de la spate, cu toată grăsimea prinsă de ea. La tocătură, se adaugă albuşul, orezul spălat şi bine scurs, o linguriţă cu vîrf de făină, un vîrf de cuţit de piper, sau, pentru regim, numai mărar şi pătrunjel tocat şi 1/2 linguriţă de sare. Se amestecă bine, apoi se ia cu linguriţa din compoziţie, se pune în palma udată cu apă rece, se răsuceşte ca să capete forma rotundă şi i se dă repede drumul în supa clocotită. Dacă este compoziţia prea moale, perişoarele se pot modela direct în linguriţă şi li se dă drumul în supă. Cînd toate perişoarele sînt gata, se lasă să fiarbă supa în continuare acoperită 30-40 minute. Cînd sînt toate fierte, se adaugă borşul sau altă acreală, după gust, lăsînd să fiarbă 2-3 minute. Se ia de pe foc, se aromează potrivind gustul cu sare şi acreală.
17.920 vizualizări
1.348 tipăriri
14 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.