Cod cu ciuperci şi cartofi natur - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Cod cu ciuperci şi cartofi natur

Cod cu ciuperci şi cartofi natur

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 bucăţi de cod, 800 g cartofi, 500 g ciuperci, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 4 linguri de ulei, 50 g unt, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 lămîie, sare, piper, 1 frunză de dafin, 2 cuişoare, 2 linguri capere, oregano, vin.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală şi se taie în fileuri. Se condimentează, se aşează într-o tavă împreună cu frunza de dafin, cuişoarele şi feliile de lămîie.
Deasupra fileurilor, se pun rondele de ceapă şi felii de usturoi, se stropesc cu ulei, se adaugă o cană de apă şi vinul alb.
Se introduce tava în cuptor şi se ţine 25-30 de minute, în funcţie de cît de groase sînt fileurile. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cuburi.
Se pun la fiert în apă cu sare, se scurg şi se amestecă fierbinţi cu unt, verdeaţă tocată, sare şi piper. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se prăjesc în ulei.
Se lasă să scadă lichidul format, se amestecă bine cu sare, piper şi oregano uscat.
Fileurile de cod se servesc cu ciupercile şi cartofii natur fierbinţi, presărate cu verdeaţă proaspăt tocată.
Peste fileurile de peşte se mai pot presăra şi capere atunci cînd sînt date la cuptor.
5.198 vizualizări
902 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
30. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.