Cod sau şalău cu sos de roşii - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Cod sau şalău cu sos de roşii

Cod sau şalău cu sos de roşii

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g fileuri de cod (salau) proaspat sau congelat, 600 g conopida (sau broccoli), 1-2 lingurite de capere, 250 g orez, sare, 1 ceapa, 1 lingura de untdelemn, 400 g rosii pasate (conserva) sau 1/2 sticla de ketchup dulce, piper, 3-4 linguri suc de lamaie, 4 linguri de unt, putina faina.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Daca sunt congelate, se pun fileurile de peste sa se dezghete, unul langa altul, pe o farfurie. Caperele se scurg intr-o sita de ceai.
Separat, se fierbe conopida sau broccoli in apa cu sare si cu o lingura de unt (fara a se sfarama). Se strecoara, se dau cu sare si piper.
Se fierbe si orezul in apa sarata, se scurge bine, se amesteca cu putin unt.
Se calesc caperele in unt si se pun in orez.
Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in untdelemnul incins. Se adauga pasta de rosii si se lasa 5 minute sa clocoteasca la foc potolit. (Ketchup-ul se foloseste direct din sticla). Se adauga sare si piper.
Fileurile de peste se zvanta intr-un servet, se stropesc cu suc de lamaie, se sareaza, se pipereaza. Se tavalesc prin faina si se prajesc in unt incins, pe ambele parti.
Pestele se serveste cu garnitura de orez cu capere, sosul de rosii si conopida sau broccoli.
3.859 vizualizări
908 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
10. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
15. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.