Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 5 oua, 150 g unt, 300 g zahar tos, 300 g faina, 1 pachet de drojdie, 3 linguri de cacao pudra.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se pune untul intr-un castron si se bate cu mixerul pana ce se face spuma. Se adauga 2/3 din zahar si se amesteca in continuare. Se separa albusurile de galbenusuri. Se introduc galbenusurile in castron, amestecand mai departe pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga faina (in ploaie) si drojdia, amestecand intr-una. Se bat albusurile cu restul de zahar si se incorporeaza cu o lingura in aluat. Jumatate din compozitie se amesteca cu cacao. Cealalta jumatate se toarna intr-o tava rotunda (speciala pentru colaci), unsa si tapetata cu faina. Deasupra se toarna jumatatea cu cacao si se inteapa cu o furculita (prin ambele straturi), pentru a se obtine efectul de marmura. Se baga la cuptorul incins (200 grade C) si se coace o ora. Se rastoarna imediat pe un fund de lemn sau pe un gratar.