Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina

Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg carne de vaca, o ceapa, 1/2 kg cartofi, foaie de taitei (faina, oua si sare), sare si piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se fierbe carnea de vaca si cartofii. Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se prajeste ceapa, auriu.
Carnea, cartofii si ceapa se amesteca impreuna si se adauga sare si piper dupa gust - amestecul trebuie sa fie mai sarat si bine piperat. Se intinde aluatul de taitei (cca. 2 mm gros) si se taie in patrate de 10x10 cm sau cu un pahar in cercuri cu dimensiunea de circa 12 cm. In mijlocul fiecarei bucati de aluat se pune cate o gramajoara de umplutura. Se ung marginile bucatilor de aluat cu apa si se lipesc prin presare cu degetul foarte bine. Se lasa apoi la zvantat. Se fierb in apa cu sare (se pun pe rand cand apa clocoteste deja). Dupa cca. 10 minute se probeaza daca aluatul este fiert. Se scot si se ung cu unt, sa nu se lipeasca intre ei. Cand s-au racit, se pot praji in putina grasime intr-o tigaie, pana se rumenesc bine pe ambele parti.
Se servsc proaspeti sau incalziti in tigaie.
5.985 vizualizări
1.227 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
8. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
28. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.