Conopidă cu chifteluţe la cuptor - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne tocată » Conopidă cu chifteluţe la cuptor

Conopidă cu chifteluţe la cuptor

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conopidă (circa 750 g), 500 g cartofi, 3-4 morcovi potriviţi, sare, piper alb, 1 ceapă potrivită, 350 g carne tocată de porc, 2 linguri pesmet, 1 ou, boia dulce, 2 linguri ulei, 2 linguri unt (margarină), 3 linguri făină, 1/4 l lapte, 1 legătură pătrunjel.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Conopida se curăţă şi se desface în bucheţele sau se lasă întreagă. Se fierbe circa 30 de minute în apă clocotită cu sare. După circa 10 minute, se adaugă morcovii şi cartofii tăiaţi bucăţi. Carnea se amestecă cu ceapa tocată, pesmetul şi oul. Se condimentează cu sare, piper şi boia după gust. Din compoziţia de carne se formează chifteluţe, care se prăjesc circa 5 minute în ulei încins. Se scurg legumele, iar zeama se păstrează. Se scot chifteluţele din tigaie. Se adaugă untul, făina şi se amestecă puţin pe foc. Se toarnă treptat 250 ml din apa în care au fiert legumele, apoi laptele, amestecând des. Se fierbe sosul 5 minute până se îngroaşă. Se pun conopida, restul de legume şi chifteluţele într-o formă de sufleu. Se toarnă sosul şi se introduce forma în cuptorul încins, pentru circa 15 minute. Se presară cu pătrunjel tocat şi se serveşte.
3.201 vizualizări
790 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Conopidă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
4. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
10. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
12. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
20. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
24. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.