Corn cu gem de caise - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Corn cu gem de caise

Corn cu gem de caise

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porţii: 12

Ingrediente: 500 g făină, 250 g unt, 250 g zahăr pudră, o lămîie, 75 ml apă rece, 1 ou, 50 g lapte praf, 1 borcan gem de caise, 100 g zahăr pudră, un vîrf de cuţit de sare, esenţă de vanilie, praf de copt, fructe confiate.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Într-un vas se mixează untul cu zahărul pudră, apa şi oul pînă rezultă o cremă spumoasă. Se adau­gă sarea, două linguriţe de esenţă de vanilie, sucul şi coaja rasă de la lămîie, o jumătate de linguriţă de praf de copt şi se mixează.
Se presară făina cernută, se frămîntă totul pînă cînd rezultă un aluat omogen, potrivit de tare.
Se acoperă cu folie de plastic, se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se întinde o foaie groasă de un centimetru.
Se decupează cornuleţe cu o formă specială pentru biscuiţi sau se taie cercuri cu un pahar, apoi cu un cuţit se taie în jumătăţi.
Se aşează într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt, se introduc în cuptor şi se coc 12-15 minute la foc mediu. Se scot din tavă, se lasă să se răcească complet, apoi se ung o parte din biscuiţi cu gem.
Se acoperă cu alt biscuite, se dau cu zahăr pudră şi se depo­zitează într-o cutie de metal.
În aluat, se mai pot adăuga şi fructe confiate tocate mărunt.
5.535 vizualizări
918 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
5. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
7. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tarte cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
9. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
11. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
12. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
13. Cornete cu creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Cornete de parizer umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Cornuri cu crenvurşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
22. Prăjitură cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
23. Sufleu de caise (Dulciuri > Creme)
24. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
25. Cornuri cu anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tort cu caise (Dulciuri > Torturi)
28. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
29. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
30. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.