Crap marinăresc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Crap marinăresc

Crap marinăresc

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg crap, 100 ml ulei, 100 grame de ceapă, 200 ml vin roşu, 300 grame de ciuperci, 1/2 kg arpagic, piper, sare, 1 lingură de făină, 1 lingură de ulei, zeamă de peşte.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa tocată foarte mărunt se înmoaie în ulei încins (fără să fumege!), fără să se rumenească. Se pune deasupra peştele tăiat în bucăţi. Se adaugă vinul roşu, piper şi sare. Se unge peştele cu ulei, se acoperă şi se dă la cuptor, lăsându-l să se înăbuşe, având grijă ca să nu se ardă ceapa.
Când s-a copt bine peştele, se adaugă ciupercile, care au fost mai întâi călite, arpagicul, de asemenea înăbuşit şi un sos preparat dintr-o lingură de făină prăjită şi rumenită, o lingură de ulei, stins cu zeamă de peşte, atât cât sosul să rămână potrivit de legat. Se dă la cuptor 5 minute.
Arpagic înăbuşit se alege arpagic mic, se taie la vârf şi se opăreşte cu apă clocotită. Se lasă să se răcească, se curăţă, se sărează şi se pune într-o cratiţă acoperită, cu puţin ulei şi apă, să fiarbă la foc potrivit.
Se lasă pe foc până când arpagicul se înmoaie şi se rumeneşte puţin (atenţie, să nu scadă complet zeama; se completează cu apă şi se scutură din când în când vasul).
3.103 vizualizări
854 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Crap călugăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Crap cu vin negru (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Crap la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Crap pe varză (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Iahnie de crap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Crap umplut cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Scrapple (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Piftie de crap (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Crap la proţap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Plachie de crap cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.