Cremă caramel la pahar - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Cremă caramel la pahar

Cremă caramel la pahar

Ingrediente: 3 oua mari, 180 g zahar tos, 80 g faina, 60 g unt, 1/2 l lapte, o lingura rom, zahar vanilat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Albusurile se bat spuma, adaugind apoi 100 g zahar si romul. Spuma se bate in continuare, pina cind se intareste, apoi se las la rece. Galbenusurile, faina si 50 ml lapte se freaca bine, intr-o olita, cu dosul lingurii, pina cind nu mai ramine nici-o urma de cocoloase, adaugind apoi treptat 200 ml lapte, ca sa se obtina o compozitie ca la clatite. Intr-un lighenas de circa 2 l, se caramelizeaza 80 g zahar tos si, cind apare la suprafata putina spuma, se ia vasul de pe foc sa se raceasca putin, apoi se adauga restul de lapte fierbinte si untul, lasind la foc mic sa se dizolve complet caramelul. Se lasa, apoi, sa clocoteasca si se adauga faina diluata cu laptele, in suvoi subtire, amestecind neincetat cu telul. In acest timp, vasul trebuie asezat pe un disc de metal. Dupa ce a fiert 2-3 clocote, se ia de pe foc si imediat se desarta spuma d albus in crema fierbinte, adunind-o toata de pe vas cu lopatica de plastic. Dupa aceea, se amesteca prin rasturnare cu telul, dar nu prea mult, pina cind se omogenizeaza. Crema se poate pune calda intre doua foi de rulada de pandispan sau se distribuie in pahare, lasind-o sa raceasca. Se tine, apoi, 2-3 ore in frigider. Se poate orna cu frisca.
4.226 vizualizări
944 tipăriri
22 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
11. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
20. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
24. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.