Cremă de cafea - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Cremă de cafea

Cremă de cafea

Ingrediente: 4 galbenusuri, 140 g zahar, 200 g unt, 4 linguri esenta de cafea pentru galbenusuri, 50 g nescafe, o lingura de rom, un pachetel cu zahar vanilat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pentru esenta de cafea, se fierb o lingura cu virf de cafea naturala macinata si o lingura cu virf de cicoare la 150 ml apa, 5-6 minute.Se lasa sa se aseze 10 minute, apoi se filtreaza prin tifon, asezat pe o strecuratoare, cu un strat subtire de vata deasupra.Se masoara 4-8 linguri cu esenta pentru galbenusuri si 2 linguri pentru oua intregi.In caz ca se foloseste nescafe, se pun 4 linguri cu apa pentru 4 galbenusuri si 2 linguri cu apa pentru ouale intregi cu care se bate compozitia pe aburi; cafeaua se adauga imediat, dupa ce s-a luat lighenasul de pe aburi..Daca crema fiarta a fost prea calda, cind s-a amestecat cu untul si acesta s-a muiat (topit), compozitia se bate putin cu apa rece, pina cind crema se intareste suficient, dar nu se raceste prea mult, caci se poate brinzi untul, si, atunci, lighenasul, trebuie incalzit iar, ca sa se repare compozitia.Crema se intrebuinteaza imediat la preparatul respectiv, care se introduce in frigider (ca sa se intareasca crema).Daca nu se intrebuinteaza imediat crema sau mai ramine o cantitate, aceasta se pastreaza in frigider sau in congelator, acoperita cu o punga de nylon.
2.569 vizualizări
724 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
17. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.