Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată

Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri cacao, 2 linguri + 100 g zahăr, 1/2 linguriţă nucşoară pisată, 100 ml lapte, 100 ml smântână, 1 linguriţă amidon, 80 g ghimbir proaspăt, 50 ml suc de lămâie, 4 foi de gelatină, 1 baton vanilie, 5 gălbenuşuri, 250 g frişcă, 8 tablete de ciocolată, fructe zaharisite.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se amestecă bine cacaua cu 2 linguri zahăr, nucşoara şi laptele. Smîntîna se înfierbîntă şi se adaugă compoziţia de cacao, amestecînd cu telul. Se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă şi se amestecă pînă se leagă sosul. Se fierbe 1-2 minute, amestecînd continuu, se lasă să se răcească, timp în care se mai amestecă din cînd în cînd. Se curăţă şi se rade fin ghimbirul, apoi se dă în clocot cu restul de zahăr, sucul de lămîie şi 50 ml apă. Se fierbe siropul 5 minute pe foc mic, se răceşte şi se trece prin sită. Gelatina se înmoaie în apă rece. Miezul de vanilie se bate cu gălbenuşurile şi siropul de ghimbir 10 minute, pînă se formează o cremă omogenă. Se adaugă gelatina dizolvată pe foc mic şi se lasă 5 minute la rece. Se încorporează frişca bătută. Se umplu 4 cupe cu cremă de ghimbir, se toarnă puţin sos de ciocolată, apoi se adaugă restul de cremă. Se ţin cupele 4-5 ore la rece. Înainte de a servi, se toarnă restul de sos de ciocolată şi se ornează cu fructe zaharisite şi triunghiuri de ciocolată.
3.047 vizualizări
871 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
30. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.