Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi

Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi

Ingrediente: 4 galbenusuri sau 2 oua intregi, 140-180 g zahar, 250 g unt, o lamiie mare sau o portocala mare, un pachetel de zahar vanilat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Daca crema se prepara cu oua intregi, se poate renunta la lichid, daca este vorba de apa simpla;astfel, compozitia va fi mai consistenta si va necesita unt mai putin cu cca 50 g.Daca este nevoie de suc de portocale, lamiie, ananas etc pentru a da gust si aroma cremelor, acestea se vor prepara numai cu galbenusuri la care se pot adauga 2 linguri cu lichid pentru fiecare galbenus.Zaharul se pune dupa gust, dar nu mai mult de 200 g.Modul de preparare:intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l , se pun galbenusurile sau ouale intregi, zaharul si lichidul (zeama de lamiie sau de portocala sau amestecate) si se freaca putin, pina ce se amesteca.Lighenasul se pune deasupra unui vas cu apa clocotita, potrivit de inalt si de mare, incit lighenasul sa intre in el, sprijinindu-se cu marginile de gura acestuia, ca un capac; nivelul apei din vas trebuie sa fie cu 2-3 cm sub lighenas.Daca vasul va fi potrivit, preparatul va fi gata in 10 minute, fara riscul de a se taia, adica de a se brinzi, cum se intimpla, cind se prepara direct de pe foc.Daca ouale intregi se bat numai cu zaharul, fara lichid, dupa ce s-au infierbintat si s-au legat, ca o maioneza subtire, se iau de pe foc, chiar mai repede de 10 minute.Pe aburi, compozitia nu se infierbinta pina la punctul de fierbere si galbenusul de ou ingroasa lichidul fierbinte, incalzit din toate partile, fara sa se brinzeasca, cu conditia sa se amestece repede, insistind pe fundul lighenasului, ca sa nu stagneze compozitia.Nu este bine sa se bata crema cu telul electric, fiindca nu se poate insista pe fundul lighenasului. Dupa 10 minute, cind crema se va lega ca o smintina subtire, lighenasul se va lua de pe aburi si se va adauga zaharul vanilat, cacaua cernuta, cafeaua sau ciocolata rasa.Crema se amesteca apoi, pe un vas cu apa rece, pina cind ajunge la temperatura degetului.Dupa aceea, in crema se pune untul si se bate cu telul numai in unt, ca acesta sa se desfaca in particule mici, apoi se freaca circular, pina cind toata crema cu oua se va incorpora in unt, compozitia devenind neteda si omogena; cu cit se bate mai mult, cu atit va deveni mai spumoasa.Operatia de omogenizare a untului cu crema de oua se realizeaza in 5 minute daca untul este moale.Crema nu se incorporeaza in unt in doua cazuri: cind untul sau crema fiarta este prea rece, sau crema fiarta este prea rece, sau cind cantitatea de crema fiarta este prea mare fata de cea a untului.Daca crema fiarta a fost prea calda, cind s-a amestecat cu untul si acesta s-a muiat (topit), compozitia se bate putin cu apa rece, pina cind crema se intareste suficient, dar nu se raceste prea mult, caci se poate brinzi untul, si, atunci, lighenasul, trebuie incalzit iar, ca sa se repare compozitia.Cind se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat;poate sa ramina numai cu aroma respectiva.Crema se intrebuinteaza imediat la preparatul respectiv, care se introduce in frigider (ca sa se intareasca crema).Daca nu se intrebuinteaza imediat crema sau mai ramine o cantitate, aceasta se pastreaza in frigider sau in congelator, acoperita cu o punga de nylon, altfel va capata repede mirosuri de la alte preparate.Dupa ce s-a scos din frigider, inainte de intrebuintare cu 2-3 ore, crema se lasa in bucatarie, ca sa se moaie.De obicei, se brinzeste, cind se freaca, din cauza ca a stat la rece.De aceea vasul se va incalzi putin si crema se va bate cu telul, pina cind se va repara.
4.176 vizualizări
876 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
23. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
24. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Romburi pentru supă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
28. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.