Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Cremă de zahăr ars cu gelatină (II)

Cremă de zahăr ars cu gelatină (II)

Ingrediente: Crema: 3 oua,150 ml lapte, 150-200 g zahar tos, 500 g frisca, 6-7 foi de gelatina sau 18-20 g granule de gelatina, 15 ml rom, un plic cu zahar vanilat.
Frisca pentru ornat:250 g frisca, un albus mare, 50 g zahar, 2 foi sau 6 g granule gelatina, 40 ml apa.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se caramelizeaza 100 g zahar tos.Cind se formeaza putina supa deasupra, se stinge cu 150 ml apa firerbinte si se lasa pe foc mic, pina cind se dizolva. Dupa ce siropul s-a racit, se inmoaie gelatina in el.Intr-un cazanel de 3 l se inmoaie gelatina in tot laptele rece (cca o ora), pina cind il absoarbe in intregime.Albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul tos si romul, apoi spuma se bate in continuare, pina cind se intareste din nou, ca o zapada si se lasa la o parte.Frisca se tine in congelator, pina cind se formeaza cristale de gheata in ea, apoi se bate cu spuma cu mixerul sau cu telul;in toate variantele se pastreaza in frigider, pina cind va fi nevoie de ea.In cazanelul cu gelatina se pun galbenusurile si albusurile batute spuma.Cazanelul se asaza pe un vas cu apa clocotita si compozitia se bate repede cu telul pina cind se infierbinta si capata consistenta unei smintini groase si spumoase (6-7 minute).Se ia apoi de pe aburi si se adauga zaharul vanilat, apoi se raceste pe un vas cu apa rece, pina cind ajunge la temperatura degetului, batind mereu cu telul ca sa nu se inchege compozitia; daca nu se bate, gelatina se incheaga prin racire.Se pune atunci o lingura cu virf din frisca batuta si se amesteca prin rasturnare, cu telul, de 6-7 ori, pina la fundul vasului, ca sa se omogenizeze; apoi se adauga si restul de frisca adunata bine de pe vas cu lopatica de plastic si, numai pe urma, se amesteca usor cu telul, prin rasturnare, pina la fundul cazanelului.Pe masura ce se amesteca cu frisca mai rece, compozitia se va intari si va ramine spumoasa; va fi putin mai densa decit crema de vanilie cu gelatina I, dar foarte fina.Crema simpla se pune intr-o forma (cratita) de 1 1/2 l sau se poate aranja in oricare varianta.
2.550 vizualizări
783 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
26. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
27. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.