Cremă din suc de fructe cu gelatină - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Cremă din suc de fructe cu gelatină

Cremă din suc de fructe cu gelatină

Ingrediente: Crema: 4 oua mari, 12 foi sau 35 g granule gelatina, 200 ml sucuri de fructe, 250 g zahar tos, o lingura rom , zahar vanilat.
Pentru ornat: 250 g frisca, 2 foi sau 6 granule de gelatina, 50 g zahar tos,40 ml apa, 15 ml rom, 50 g cacao.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ca suc de fructe poate fi folosit:suc de lamiie diluat cu apa, suc de portocale si coaja rasa pentru aroma, sirop de ananas, sirop de zmeura etc.Gelatina se inmoaie in sucul rece, lasind-o pina cind il absoarbe.Albusurile pentru crema se bat spuma, se adauga 200 g zahar tos si romul, apoi se bat in continuare, pina cind se intaresc din nou, ca o zapada si se lasa in bucatarie, mai departe de sursa de caldura.Crema simpla se poate aranja, in cerc de hirtie, direct pe un platou de tort cu suprafata perfect dreapta (nu farfurie), altfel cercul nu va sta bine sprijinit pe platou si crema mai moale va iesi pe sub el.Se taie o banda de cca 15 cm latime, pe toata lungimea unei coli mari de hirtie alba (de impachetat,mai groasa).Din banda se formeaza un cerc cu un diametru de cca 21-24 cm (ca si cel al cratitei de 2-2 1/2 l);banda se ruleaza de mai multe ori, ca cercul sa aiba mai mare rezistenta si capatul acesteia se prinde cu o agrafa.Cercul se asaza pe platou si, cind este gata, crema se desarta in interiorul acestuia si (se curata compozitia de pe lighenas cu lopatica din plastic) se niveleaza.Pentru crema,gelatina se inmoaie cu lapte cca o ora intr-un lighenas de 2-3 , adaugind apoi, galbenusurile si 50 g zahar.Lighenasul se asaza pe un vas cu apa clocotita si se bate compozitia cu telul in forma de para, pina cind se topeste gelatina si se leaga sodoul cu galbenusurile (5-6 minute), insistind mereu pe fundul lighenasului .Dupa aceea se ia de pe aburi, se adauga zaharul vanilat si se trece pe un vas cu apa rece, amestecindu-se incontinuu , pina cind se raceste la temperatura degetului.Albusul se bate inca putin ca sa-si revina, daca s-a lasat, apoi se ia o lingura cu virf din el si se pune in gelatina, amestecind usor cu lingura, numai prin rasturnare (nu circular), de 6-7 ori, adaugind, apoi tot restulde albus si amestecind tot prin rasturnare (dar nu prea mult) pina cind se omogenizeaza.Albusul cu gelatina se toarna peste frisca curatindu-se bine cu lopatica din plastic si, numai pe urma se amesteca cu telul pina la fundul vasului ca sa nu ramina frisca sau albus neamestecate .Pe masura ce albusul se amesteca cu frisca rece, se intareste si crema ramine umflata.Se aranjeaza apoi, imediat in forma (dupa varianta ce s-a pregatit inainte), lasindu-se in frigider 3-4 ore, ca sa se inchege.In acest timp se pregateste frisca cu gelatina pentru ornat.Dupa ce crema s-a inchegat, forma se scoate din frigider,.Daca a fostaranjata in cerc de hirtie, acesta se desprinde usor; daca a fost aranjata in cratita, se trece cu cutitul pe marginea cremei, ca sa se desprinda, apoi se asaza platoul deasupra ei si se rastoarna impreuna. Cratita se va acoperi cu un servet mai gros, udat in apa fierbinte si bine stors, lasidu-l 1-2 minute ca sa se incalzeasca putin untul cu care a fost unsa; crema se va dezlipi imediat (operatiunea se mai repeta la nevoie).Preparatul pentru ornat trebuie mai inainte sa stea in frigider 2-3 ore, altfel se va muia frisca cu gelatina.Crema se orneaza cu frisca, pusa intr-un cornet cu sprit crestat la virf.Se modeleaza dire ondulate, pornind din centrul cremei pina jos, la baza ei si rozete intre ele.Se poate executa si alt ornament.
2.870 vizualizări
796 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
18. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.