Ingrediente: Aluat: 200 g faina, un ou, 200 g margarina (unt), un sfert de pahar de apa.
Crema: 1 l lapte, 8 oua, 4 linguri de faina, coaja de la 1 lamiie, zahar vanilinat, 250 g zahar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Aluatul: Se amesteca 100 g faina cu margarina. Cealata suta de grame de faina se amesteca cu galbenusul de ou si apa. Se pune si un praf de sare. Se dau cele douã cocute la frigider pentru un sfert de ora. Dupa ce a trecut timpul, coca cu margarina se imparte in trei. Cu o treime se unge coca cu ou întinsa in podul palmei. Se impatureste in patru. Apoi se da un sfert de ora la frigider. Se repeta procedeul pana se înglobeaza in aluatul fara margarina cel cu margarina. Din coca rezultata se fac doua foi pe fundul tavii.
Crema I. Se amesteca 800 ml lapte cu zaharul, coaja de lamiie, zaharul. vanilinat. Se pune pe foc pana la topirea zaharului. Se lasa apoi la racorit.
Se poate servi cu frisca.