Curcan umplut - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Curcan umplut

Curcan umplut

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Un curcan de cca 2 kg (gata taiat), 100 g orez, 50 g unt, 3 oua, 80 g ceapa, piper, patrunjel, marar, 1 kg castane, sare, ienibahar, 50 ml rom, pipota si ficatul a 2-3 pui.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Numai puiul de curcan se poate pregati umplut, deoarece are carnea frageda. Umplutura se prepara astfel:se taie pipota cit se poate de marunt. Ceapa si pipotele se pun intr-o craticioara de 1 1/2 l, impreuna cu untul sau untdelemnul si orezul, se calesc 2-3 minute la foc mic, amestecind mereu, ca sa nu se rumeneasca, apoi se sting cu 1/2 l apa fierbinte, potrivindu-se gustul cu 1/2 lingurita cu sare si o frunza de telina, fierbinte, la foc mic, acoperite, pina scade lichidul si orezul este moale. Cind orezul s-a racit, se adauga ficatul crud, taiat marunt sau trecut prin sita de sirma, ouale intregi, un virf de cutit sau de lingurita cu piper macinat, o lingurita cu virf de cu frunze de marar sau patrunjel taiate marunt, sau din ambele. Se cresteaza coaja tare a castanelor in cruce, ca apa sa poata patrunde in interiorul lor, fierbindu-se in apa clocotita, cit sa le cuprinda bine, cca o ora; apoi se curata coaja exterioara si cea subtire din interior. Se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si pipota (care a fost calita, in prealabil, cu ceapa in 50 g unt sau untdelemn, la foc mic acoperite cca 20 minute, adaugind cite putina apa pina cind se moaie). La tocatura se adauga ouale crude, un virf de lingurita cu piper sau ienibahar macinat, romul si o lingurita rasa cu sare, amestecindu-se bine. Compozitia se pune in cornet si cu ea se umple curcanul sub piele, exact ca si puiul si se frige la fel.
6.192 vizualizări
908 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
7. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
11. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
12. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
13. Supă de curcan ca în Ardeal (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Clătite umplute cu cârnaţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
27. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Gât de gâscă umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.