Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb

Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb

Timp de preparare: 4 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 curcan (circa 4 kg), sare, piper, 3 linguri ulei, 3/4 l - 1 l apa fierbinte, 400 g + 50 g unt, 2 linguri faina sau zeamil (pentru legat sosul). Umplutura - 100 g paine alba mai veche, 2 cepe, un mar mic, 150 g telina, 150 g morcovi, 3 crengute cimbru, 150 g boabe de porumb (din conserva), 30 g unt, sare, piper, 50 g nuca pisata, un ou mijlociu.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala curcanul si maruntaiele cu apa rece.
Se inmoaie painea in apa calda, se toaca ceapa, se taie marunt telina si morcovii, iar marul cubulete, se alege cimbrul si se scurg boabele de porumb.
Se incinge untul (50 g) intr-o tigaie si se calesc ceapa si telina pana ce devin sticloase. Se adauga marul, morcovii, cimbrul, porumbul si nuca pisata, se sareaza, se pipereaza si se dunstuiesc - cu capac - circa 5 minute. Apoi se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se incinge cuptorul la 170 grade C. Se stoarce bine painea inmuiata, se adauga oul, sare si piper si se amesteca cu legumele dunstuite (reci). Curcanul se sareaza, se pipereaza (si pe dinauntru si pe dinafara), se umple cu amestecul de legume si paine (umplutura care prisoseste se pune deoparte), dupa care se coase sau se fixeaza cu scobitori.
Se incalzeste uleiul, se amesteca cu 30 g unt si se unge bine curcanul pe toate partile. Se baga la cuptor impreuna cu maruntaiele si se prajeste trei ore si jumatate, stropindu-l din cand in cand cu ulei + unt si sosul din tava. La sfarsit, se adauga si untul topit.
Umplutura pusa deoparte se dunstuieste 10 minute in untul ramas. Se trece sosul din tava printr-o sita, se da intr-un clocot, se leaga cu faina sau zeamil si se gusta de sare si piper.
Curcanul transat se serveste cu sosul fierbinte si umplutura calita in unt.
2.063 vizualizări
735 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
19. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
29. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.