Desert din piure de castane - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Desert din piure de castane

Desert din piure de castane

Ingrediente: 1 kg castane, 250 g zahar, 150 ml apa, 50 ml rom, 150 g unt, vanilie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Castanele crestate in 4 pe o parte, se fierb in apa clocotita pina cind li se desprinde coaja ( care se indeparteaza ), apoi, se fierb in continuare, ca sa se curete si coaja subtire care, de asemenea se va inlatura. Miezul fainos se trece apoi prin masina de tocat de doua ori, sau prin presa de piure. Din zahar si apa se face un sirop bine legat, care se va adauga, treptat, fierbinte in piureul de castane, amestecind 2-3 min, pe un foc mic (dar nu direct pe flacara ), ca sa se lege putin si insistind pe fundul vasului ca sa nu se prinda. Cind vasul se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si, dupa ce s-a racit, se adauga untul moale si romul, cu care se amesteca ca sa se omogenizeze bine. Piureul se pune intr-un cornet din pinza cu sprit crestat la virf si cu el se aranjeaza pe un platou sau direct pe farfurii de desert, modelind pe fiecare cite un cerc ondulat; in mijlocul lui se va face cite o rozeta mare cu frisca, cu sau fara gelatina, tot cu spritul. Se orneaza cu bucatele de ciocolata sau cu boabe mici de coacaze din dulceata, sau cu bomboane colorate.
4.667 vizualizări
845 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
15. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
20. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
28. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.