Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 1
Ingrediente: 1 doradă, 2 felii lămâie, 3-4 linguri sare grunjoasă, 1 linguriţă cu vârf de făină.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se spală peştele, se pune la scurs (nu se mai curăţă solzii) şi în interiorul său se pun feliile de lămâie.
Se amestecă sarea cu făina şi apa.
Se pune hârtie de copt în tavă, peştele se unge pe o parte cu jumătate din amestecul de mai sus, apoi se aşează în tavă pe partea unsă şi peste el se toarnă restul compoziţiei, omogenizând astfel încât să fie acoperit total.
Se dă la cuptor la foc potrivit până se rumeneşte crusta de sare.
Se scoate şi se desface crusta cu atenţie, eliminându-se cu tot cu pielea peştelui.
Se poate servi adăugând felii de lămâie sau mujdei de usturoi.