Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve de fructe » Dulceaţă » Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare

Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare

Ingrediente: Circa 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamiie (50 ml) sau 100 g glucoza, vanilie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Dupa ce au fost spalate, fructele mari se curata de codite si de simburi cu un cleste special sau cu o sirma inoxidabila, indoita ca un ac de par, iar cele mici (cirese amare) cu o scobitoare. Pe masura ce se curata, se pun intr-o cratita smaltuita de 3-4 l, ca sa nu se piarda sucul din ele.Dupa eliminarea simburilor va ramine cca 1 kg. Peste ele se presara zaharul tos, se adauga zeama de lamiie sau glucoza, 2-3 cm dintr-un baton de vanilie si se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura.Se lasa sa stea 2-3 ore, ca sa-si lase zeama apoi zeama, apoi cratita se pune pe foc tare (nu direct pe flacara). Fructele se fierb ca pentru orice dulceata; nu se mai adauga apa (vor lasa destul suc). Cind fructele plutesc in tot siropul, pina in fundul cratitei, se ia dulceata de pe foc, se aduna spuma, se acopera, si dupa ce s-a racit, se pune in borcane.
34.496 vizualizări
1.682 tipăriri
38 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
3. Icre negre franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
13. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
19. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
26. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
27. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
28. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
29. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
30. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.