Fileuri de mihalţ sau de somotei - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Fileuri de mihalţ sau de somotei

Fileuri de mihalţ sau de somotei

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 700 g fileuri de mihalţ (carnea acestui peşte este foarte gustoasă şi nu are oase multe), 100 g ceapă, 100 g morcovi, 1 lingură plină de făină, 2 roşii, cimbru, dafin, usturoi, 3 linguri de smîntînă, 3 linguri de rom sau coniac (facultativ).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt şi morcovii raşi (pe răzătoarea cu găuri mici) se călesc în puţin ulei, până se înmoaie zarzavatul; se adaugă făina şi puţină apă (sau zeamă de zarzavat), se lasă să clocotească, se pun roşiile, curăţate de pieliţe şi de seminţe, tăiate mărunt, cimbrul, dafinul şi usturoiul (după gust), puţină sare.
Sosul acesta trebuie să fiarbă încet, cu clocote mici; după ce a fiert şi s-a obţinut consistenţa dorită, se strecoară, se adaugă smîntînă şi romul (sau coniacul). Se amestecă bine.
Fileurile de mihalţ se aşază în tava unsă cu ulei amestecat cu unt, se acoperă cu sos şi se coc 20 de minute în cuptor - încins în prealabil - lăsînd apoi focul potrivit.
4.996 vizualizări
973 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
6. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
16. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Fileuri de anşoa cu lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
23. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
25. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.