Friptură de berbec cu sos - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de berbec cu sos

Friptură de berbec cu sos

Ingrediente: Pentru 10 portii: 1,5 kg carne de berbec, fara os, 400 ml ulei, foi dafin, 100 ml vin, 50 g usturoi, 700 g ceapa, 1 kg rosii, 250 g ardei gras, 2 kg cartofi, 1 legatură verdeata, sare, piper, boia de ardei, cimbru, după, gust.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea se spala, se scurge, se condimenteaza, se inabusa in ulei cu adaos de apa. Spre sfirsit se adauga 1/2 din cantitatea de vin, foile de dafin, usturoiul curatat si taiat marunt. Cind este gata inabusita, se scoate, se portioneaza si se pastreaza la cald. In sosul format se inabusa ceapa curatata si taiata marunt, ardeiul curatat, spalat si taiat marunt, la care se adauga apa pentru fierbere, timp in care se pun rosiile curatate, spalate si taiate sferturi si se continua fierberea. Cind este aproape gata se paseaza sosul format peste bucatile de carne si se mai fierbe cca 10 minute. Spre sfirsit, se adauga vinul ramas si se verifica gustul. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie sferturi in lungime. Se sareaza, se condimenteaza, se asaza intr-o tava cu ulei si boia de ardei, se amesteca si se introduc la cuptor. Se serveste friptura cu sosul in farfurie sau pe platou, avind alaturi garnitura de cartofi cu verdeata deasupra.
4.095 vizualizări
944 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
18. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
26. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
28. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
29. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
30. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.