Friptură de jambon cu sos de măceşe - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de jambon cu sos de măceşe

Friptură de jambon cu sos de măceşe

Ingrediente: Pentru 8 persoane: 2 Kg pulpa de porc proaspata putin afumata cu soric, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 praz, 2 foi dafin, 5 cuisoare, 1 ligurita boabe piper.
Pentru cuvertura: 4 felii piini graham, 2 felii piine alba, 25 g zahar, 1 lingurita scortisoare, 1 priza enibahar, 50 g unt.
Pentru sos:200 g macese curatate fara simburi,
1 coaja de lamiie, 40 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 lingurite amidon, 3 lingurite vin de mere, 1 lingurita suc de lamiie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se asaza pulpa intr-o oala pentru cuptor, (ceramica de fonta Jena). Se acopera2/3 cu apa fiarta, se adauga ceapa, prazul, morcovii si condimentele. Se introduce oala in cuptorul incalzit la 200 grade C si se lasa sa dospeasca 2 ore. Se intoarce pulpa de citeva ori.
Dupa acest timp, se lasa sa se raceasca in sucul propriu.
Se sfarima piinea, se adauga zaharul, condimentele, untul si se amestecam bine. Se taie soricul si o parte din grasime de pe pulpa, se imparte deasupra si pe margini aluatul din piine, egal, neted si bine apasat. Se
introduce pe o tava de copt din nou in cuptorul incalzit la 180 de grade C,
pentru 40-50 minute. Se taie cald in felii de 1 cm.
Se seveste cu cartofi natur presarati cu frunze de patrunjel.
3.661 vizualizări
839 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Ceai de măceşe (Băuturi > Ceaiuri)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
19. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
25. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
28. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
29. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
30. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.