Friptură de porc cu ierburi aromate - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de porc cu ierburi aromate

Friptură de porc cu ierburi aromate

Ingrediente: 800 gr. cotlet de porc fara os (bucata), 12 felii subtiri de slanina afumata, o legatura patrunjel verde, 4 crengute de busuioc, o crenguta de cimbru (preferabil verde), 20 cl suc de mere (sau otet de mere indulcit), 3 linguri de ulei, 20 gr. unt, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 de grade C. Se taie fin frunzele de patrunjel si busuioc, se sfarama cimbrul intre degete si se intind pe un platou lung. Se unge fileul de carne cu ulei, se tavaleste peste ierburi, se infasoara in felii de slanina si se leaga cu sfoara. Se pune intr-o tava unsa cu unt, se toarna deasupra 4 linguri de suc de mere si se baga la cuptor. Se tine 10 minute, se reduce temperatura la 180 grade C si se lasa sa se patrunda 40 de minute, stropindu-l din cand in cand cu putin suc de mere. Se stinge focul si se lasa friptura sa se odihneasca in cuptor, cu usa intredeschisa. Se scurge grasimea intr-o cratita mica, se toarna restul de suc de mere in tava, se adauga sare si piper si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba un minut, razuind cu o spatula fundul tavii. Friptura se serveste calda sau rece, cu sosul separat. Atentie: friptura se leaga mai intai in lung si pe urma transversal, cu sfoara speciala sau cu un fir de bumbac mai gros.
3.811 vizualizări
860 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.