Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin

Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg ceafa de porc (fara os), sare, piper, 1/2 l vin rosu, o crenguta rozmarin, 150 g slaninuta impanata, 500 g cartofi, 500 g morcovi, 250 g telina, 2 cepe mari, 1 l zeama de zarzavat (Knorr + apa), o lingura amidon sau faina, doua linguri smantana.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta, se freaca cu sare si piper si se pune intr-un vas acoperit, impreuna cu vinul si acele de rozmarin. Se lasa la marinat doua zile (intorcand-o din cand in cand), iar cand e gata se scoate si se pune intr-o tava unsa. Se baga la cuptorul incins si se prajeste circa 45 de minute la 200 grade C.
Se taie slaninuta fasii, se curata cartofii, morcovii si telina si se taie bucati, iar ceapa se toaca marunt. Se pun toate in tava cu carne, se toarna deasupra zeama de zarzavat si se mai baga 30 de minute la cuptor. Cand e gata, se serveste carnea din tava, iar sosul se trece printr-o sita si se amesteca cu amidonul (faina) si smantana. Se gusta de sare si piper si se serveste langa friptura si legume.
Un pahar de vin rosu alaturi e minunat.
7.077 vizualizări
890 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
19. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
29. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.