Friptură de pui la cuptor - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de pui la cuptor

Friptură de pui la cuptor

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: Un pui de 1-1,5 kg.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Dacă se frige întreg, puiul se pune într-o tavă potrivită cu mărimea lui (dacă vasul este mai mare sosul se va arde). Pentru gust şi aromă, se aşează în tavă un rînd de rondele de zarzavat cu 3-4 linguri de apă şi o linguriţă rasă cu sare, deasupra aşezându-se puiul nesărat, bine uns cu untură sau ulei.
Cratiţa se introduce în cuptorul bine încins la început, 30 min, pînă se formează o crustă puţin rumenită, care va împiedica scurgerea sucului din carne. Puiul se stropeşte apoi cu sosul din tavă care îl sărează şi îl rumeneşte frumos fiind colorat cu sucul din morcovi.
Apoi focul se reduce la mijlociu sau mic, lăsînd puiul să se frigă 1-1 1/2 h pînă cînd se pătrunde bine şi se înmoaie carnea, întorcîndu-se pe toate părţile şi stropindu-se de fiecare dată cu sos ca să se rumenească uniform.
Se serveşte cu mămăliguţă.
28.851 vizualizări
1.350 tipăriri
12 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
12. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
21. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
25. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.