Friptură de raţă caramelizată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de raţă caramelizată

Friptură de raţă caramelizată

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 bucati de piept de rata de marime potrivita.
Pentru sos: 2 linguri ulei de masline, 2 cepe de marime potrivita tocate marunt, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita cimbru uscat, 3 linguri miere, 1 lingura otet de vin alb, 600 ml concentrat de pui, 75g unt taiat cubulete, coaja rasa de la 1 portocala.
Pentru mamaliga: 300 g malai, 250 g urda, 50 g parmezan ras.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pentru sos, incingeti jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie, la foc potrivit. Adaugati ceapa, usturoiul, ghimbirul, coaja de portocala si cimbrul. Caliti timp de 2-3 minute. Adaugati jumatate din cantitatile de miere si otet si fierbeti timp de 1 minut. Adaugati concentratul de pui si fierbeti pana ce cantitatea se reduce la o treime. Strecurati si puneti deoparte.
Pentru mamaliguta, puneti la fiert 1l apa cu un praf de sare. Cand fierbe, adaugati malaiul, amestecand continuu si lasati timp de 5 minute. Adaugati urda, parmezanul si 2 linguri de unt, amestecati bine si dati deoparte.
Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Incingeti restul de ulei intr-o tava de fript, la foc potrivit. Sarati carnea si prajiti bucatile cu pielita in jos, timp de 2-3 minute, pana se rumenesc. Intoarceti si prajiti inca 2-3 minute. Adaugati 2 linguri de unt, intoarceti bucatile si dati la cuptor, timp de 10-15 minute. Ungeti uniform bucatile de carne cu restul de miere. Acoperiti si lasati sa stea timp de 5 minute.
Incorporati in sos restul de unt. Aranjati mamaliguta in mijlocul farfuriilor. Taiati carnea felii si puneti-le peste mamaliguta.
Turnati sosul de jur imprejur si ornati cu felii de portocala si verdeata.
5.315 vizualizări
1.053 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
10. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Somon la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Raţă friptă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
22. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
23. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
25. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
28. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.