Fructe de mare în nucă de cocos - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Salate » Salate cu raci, melci, fructe de mare » Fructe de mare în nucă de cocos

Fructe de mare în nucă de cocos

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g surimi de crab, 100-150 g carne de scoici, 200 g caracatita, 100 g calamar, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras galben, 1/2 ardei verde, 100 ml ulei de masline, 2 nuci de cocos de la care vom folosi miezul doar de la una singura, 100 ml sos de soia, 50 ml otet de mere, 1 lingura de zahar. sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Caracatita, scoicile si calamarul se spala in mai multe ape reci. In bucati mici se taie doar caracatita si calamarul. Intr-un vas se pune 1 litru de apa, la care se aduga putina sare. Cand clocoteste se aduga fructele de mare, mai putin surimiul. Se lasa sa fiarba doar 5 minute, dupa care se scot din apa si se lasa sa se scurga bine.
Intr-o tigaie teflonata se aduga o lingura de ulei. Se aduga ardeii taiati fasii subtiri. Din momentul in care uleiul sfarie din nou, legumele se calesc doar un singur minut, avand grija sa agitam tigaia pentru a se patrunde usor toti ardeii.
Fierbinti se rastoarna peste fructele de mare. Miezul de nuca de cocos se taie in bucatele mici. Jumatate din surimi se taie pe lungime, iar cealalta jumate in cubulete. Zaharul se topeste intr-o craticioara. Cand devine usor maroniu se stinge cu otetul si 4 linguri de apa. Se lasa sa fiarba la foc domol pana se dizolva tot zaharul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga sare si piper dupa gust si restul de ulei. Acest dres se toarna peste salata. Se amesteca usor. Cu acest amestec umplem cojile de nuca de cocos pe care am avut grija dupa ce le-am taiat cu ajutorul unui fierastrau in doua sa le spalam si sa le lasam la zvantat. Aceasta salata nu se orneaza, amestecul fiind deosebit de aspectuos.
5.854 vizualizări
1.231 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
28. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.