Fructe marinate cu orez şi portocale - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Fructe marinate cu orez şi portocale

Fructe marinate cu orez şi portocale

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez, 700 ml lapte degresat, sare iodata, 3-4 linguri zahar, 400 g iaurt (amestecat cu zahar vanilat - 2 pachetele), o portocala (coaja si zeama) + alte doua portocale (doar zeama), o lamaie, 50 g samburi de alune, 2 linguri miere, circa 500 g fructe taiate bucati (ananas, pere, piersici), o lingurita scortisoara pisata.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Orezul spalat se fierbe 25 de minute la foc potrivit cu lapte, sare, doua linguri de zahar si o bucata de coaja de portocala, dupa care se stinge focul si se lasa sa se umfle circa 15 minute. Se rade coaja (de portocala) ramasa si se stoarce zeama. Se amesteca orezul cu zeama de portocala si iaurtul. Separat, se storc celelalte doua portocale si lamaia si zeama se amesteca cu alunele taiate si cu mierea. Cu "marinata" astfel preparata se stropesc fructele (taiate), se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda 15 minute. Fructele "marinate" se servesc cu orezul fiert, peste care s-au presarat restul de zahar, scortisoara pisata si coaja rasa de portocala.
2.604 vizualizări
769 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.