Găină cu ciuperci şi praz - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Găină cu ciuperci şi praz

Găină cu ciuperci şi praz

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 căţei de usturoi, 250 g morcovi, 1 găină (cca 1,5 kg), sare, piper, 4 crenguţe cimbru, 8 linguri ulei de măsline, 150 ml vin alb, 250 ml zeamă de pasăre, 250 g ciuperci champignon, 200 g praz, 40 g slăninuţă împănată.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Usturoiul se curăţă. Morcovii se curăţă, se taie în două pe lung, apoi în bucăţi lungi de 5 cm. Găina se curăţă, se tranşează în 8 bucăţi şi fiecare bucată se condimentează cu sare şi piper. Se încing 4 linguri de ulei într-o cratiţă mare, se pun bucăţile de carne, usturoiul şi cimbrul mărunţit şi se lasă să se rumenească uşor. Se adaugă morcovii, se călesc puţin, apoi se sting cu vinul şi supa de pasăre. Se introduce cratiţa în cuptorul încins, la început la foc potrivit cca 45 de minute, apoi se mai lasă 30-40 de minute, la foc mic. Între timp, se curăţă ciupercile, iar cele mai mari se taie în jumătăţi. Prazul se curăţă şi se taie în bucăţi groase de 1 cm, se spală şi se scurge. Slăninuţa se taie în cubuleţe. Se încinge restul de ulei într-o tigaie, se călesc ciupercile 3 minute, se adaugă slăninuţa şi prazul şi se mai lasă 2 minute pe foc. Se sărează, piperează şi cu 1/2 de oră înainte de a fi gata mâncarea, se toarnă peste găina din cuptor.
Se servesc bucăţile de carne cu legumele şi sosul din cratiţă.
3.062 vizualizări
810 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.