Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I)

Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 350-400 g brânză de vacă, 2 ouă de mărime mijlocie, 100 g franzelă fără coajă, 50 g făină, 50 g griş, 250 g prune mai mici (brumării), sare, 50 g pesmet, 50 ml untdelemn, zahăr pudră, vanilie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Brânza de vacă se mărunţeşte bine cu dosul furculiţei, împreună cu franzela înmuiată o clipă în apă rece şi bine stoarsă; se adaugă, apoi, ouăle, făina şi grişul şi se amestecă totul cu furculiţa, până când se omogenizează. Compoziţia este moale, dar nu se mai adaugă nimic în ea. Se pune pe o foaie de nylon, presărată bine cu o lingură cu vârf de făină şi, fără să se frământe, se răsuceşte în formă de sul, care apoi se taie în sferturi, iar acestea, la rândul lor, în 5-6 felii. Se desprinde cu cuţitul câte o felie, se aşează pe făină, se pune o prună nu prea mare pe ea şi se adună aluatul în jurul ei, formând o găluşcă rotundă, ca o bilă, care, apoi, se trece abundent prin făină şi se lasă pe foaia de nylon. În acest timp, o cratiţă de 3-4 l se umple mai mult de jumătate cu apă rece, în care se pune pe o linguriţă cu vârf de sare. Când clocoteşte, se pun toate găluştele, mişcând cratiţa, ca acestea să nu se lipească de fundul ei. Se lasă să fiarbă 10 minute cu capacul tras puţin la o parte; după ce apa a început să dea în clocot, focul se reduce, ca găluştele să fiarbă în clocote mici. Se ia cratiţa de pe foc şi se lasă acoperită 15 minute, ca găluştele să se umfle bine. Se scot, apoi, cu spumiera câte 2-3, se trec uşor prin pesmet prăjit şi se pudrează cu zahăr şi vanilie. Sunt foarte fragede dacă se servesc imediat.
5.079 vizualizări
959 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
8. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
9. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
15. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.