Gnocchi cu sos de roşii - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Gnocchi cu sos de roşii

Gnocchi cu sos de roşii

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Gnocchi: 1 kg de cartofi, 2 oua mijlocii, 100 g faina, 50 g amidon, nucsoara, faina pentru framantat.
Sosul de rosii: 500 g rosii coapte, 150 g ceapa, 3 catei de usturoi, 4 linguri ulei, o cutie mare rosii decojite (500 g), sare, piper, 1/2 legatura busuioc.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb (cu coaja) 20 de minute. Se curata fierbinti si se trec prin presa si se lasa sa se raceasca (sau se dau reci pe razatoare).
Se bat ouale si se amesteca cu cartofii, adaugandu-se faina si amidonul. Se condimenteaza cu sare si nucsoara si se framanta - mai intai cu o lingura, apoi cu mana infainata - pana ce se obtine un aluat neted.
Din aluat se fac suluri de grosimea unui deget, care se taie in bucati de circa 3 cm si se apasa din loc in loc (pe lat) cu o furculita inmuiata in faina.
Se pune apa cu sare la foc si se fierb incet circa 3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga.
Sosul de rosii: se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete.
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute in uleiul incins. Se adauga rosiile decojite (pasate) si se fierb cinci minute la foc potrivit. Apoi se adauga si rosiile taiate cubulete, se dau intr-un clocot, se sareaza si se pipereaza.
Cand sosul este gata, se introduce busuiocul intreg, spalat si zvantat. Se aseaza gnocchi pe farfurie si deasupra se toarna sosul de rosii fierbinte.
10.412 vizualizări
844 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.