Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 4
Ingrediente: 300 g ciuperci, 50 g unt, 300 g făină, 30 ml lapte, 2 gălbenuşuri, sare, piper măcinat.
Pentru pane: făină, 1 ou, pesmet, ulei pentru prăjit.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se călesc ciupercile tăiate mărunt în ulei, cu sare si piper, pînă scade toată zeama.
Din restul de unt, făină şi lapte, se face un sos bechamel, se ia de pe foc şi se amestecă cu ciupercile, iar cînd este rece se adaugă gălbenuşul.
Se întinde pe un fund de lemn presărat cu făină de grosimea unui deget şi se fac forme cu paharul trecut prin făină.
Se dau prin făină, ou şi pesmet şi se rumenesc în ulei încins.
Se servesc cu orez olandez.